purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Tudatos életvitel

2018. május 18. 18:11 - purelifestyle

Amikor a tudatos életvitelt választjuk ugyan a nehezebb, de hosszú távon a sokkal kifizetődőbb utat választjuk. A tudatos életmód része az alapos, átgondolt döntés, amikor valamilyen terméket vagy szolgáltatást választunk. Egyrészt pénzünk szavazat és úgy gondolom nem mindegy, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat, másrészt nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, mi az, ami a bőrünkkel és testünkkel érintkezik. Ha tiszteljük és értékeljük magunkat, akkor igenis fontos, hogy megfelelően válasszunk.

Amikor valamilyen kozmetikai terméket keresünk érdemes figyelembe venni, bőrünk és testünk igényeit, mi az, amire leginkább szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön. Ahogy bánunk vele, az visszahat ránk, és idővel meghálálja a törődést és a gondoskodást. Érdemes odafigyelni, hogy a termék milyen összetevőket tartalmaz, és hogy az mennyire van összhangban velünk. Akár egy testápoló esetében is, ugyanis nagyon sok termék tartalmaz tartósítószereket és mesterséges anyagokat, amelyek bőrön át bejutva a szervezetbe komoly károkat okozhatnak, de maga a termék előállítása során is rengeteg káros anyag kerül a levegőbe, a természetbe, nem beszélve arról, hogy a termékek nagy része műanyag flakonba kerül, amelyek szintén magukban hordozzák ezeket a vegyszereket és végül a szemétbe kerülve hulladékot jelentenek.

Csak egy döntés, mit választunk? Mégis rengeteg következménye van egyetlen egy döntésnek. Kihatással van a szervezetünkre, egészségünkre, bőrünkre és a környezetünkre, az élővilágra is. Azáltal, hogy tudatosan választod, csökkented az ökológiai lábnyomod, segítesz az állatoknak, kiállsz mellettük és azt érezteted a szervezeteddel és a bőröddel, hogy fontos neked és a legjobbat akarod magadnak. Dönts okosan.

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7713977868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása