purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Egészséges életmód

2018. június 08. 15:18 - purelifestyle

Elképesztő hullám sodort végig a társadalmon és az egészséghez való hozzáálláson. Napjainkban ugyanis egyre népszerűbb az egészséges életmódhoz való hozzáállás és egyre több ember választja ezt az életvitelt. Persze még mindig rengeteg helyen jön velünk szembe az ellenkező irányba való terelés, de mindenképpen pozitív irányt vett ez a téma.

De miért is fontos, hogy egészségesen étkezzünk és odafigyeljünk magunkra?

Testünk és szervezetünk annyi mindent tesz értünk, ezért fontos hogy mi is törődjünk vele, és a legjobbat nyújtsuk számára, számunkra. Ha nem törődünk vele, nem ápoljuk vagy tápláljuk megfelelően akkor nem fog jól működni és komoly problémák lesznek életünk valamely szakaszán. Testünk és szervezetünk megérdemli a törődést, mert ezáltal tud jól működni és egészséges lenni, ezért bánjunk úgy vele, mint a legdrágább kincsünkkel.

Ha odafigyelünk arra, hogy mikor mennyit eszünk vagy iszunk a szervezetünk meghálálja, könnyebben veszi fel a harcot a vírusokkal szemben, sokkal ellenállóbb lesz.

A folyadék bevitelnek hála bőrünk rugalmasabb és szebb lesz, reggel egy pohár víznek köszönhetően szervezetünk könnyebben regenerálódik, segíti a belső szervek aktiválódását, étkezés előtt segíti az emésztést, valamint segít a vérnyomás csökkentésében. Egy idő után pedig elkezdjük jobban érezni magunkat a bőrünkben.

A zöldségekkel és gyümölcsökkel sok vitamint vihetünk be a szervezetünkbe, ami számos jótékony hatást biztosít, erősíti az izmokat, a csontokat, a bőrünket és a hajat is, az idegrendszert, valamit a szív- és érrendszert. Nem mellesleg jobban is érezzük magunkat, több energiánk lesz, ha odafigyelünk, akkor javul az alvás minősége, ami szintén nagyon fontos egészségünk szempontjából.

Fontos megjegyezni, hogy szervezetünk jelez, ha valami nem működik megfelelően, érdemes ezeket a jeleket komolyan venni és odafigyelni, ugyanis bizonyos vitaminok hiánya okozhat kellemetlen tüneteket, de ugyanúgy a helytelen táplálkozás is különböző problémákat okoz, puffadás, emésztési gondok, vérnyomás, étvágycsökkenés, fejfájás, fáradtság, kimerültség stb.

Együnk rendszeres időközönként, mindig reggelizzünk, este kerüljük a nehéz ételeket, igyunk naponta legalább 2 liter folyadékot, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt.

Kérdezd meg magadtól, milyen öregkort képzelsz el magadnak? Gondold végig milyen károkat okoztál eddig a testednek?

Szólj hozzá!
Címkék: HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr714032810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása