purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Hasznos tippek a felhalmozott ruhákhoz

2018. június 21. 20:29 - purelifestyle

Mindenki ismeri az érzést és a pillanatot, amikor áll a szekrénye előtt, ami persze tele van ruhával, és azt érzi „nincs mit felvennem”.

Ezek a szituációk pedig új vásárlásokat generálnak, de nem csak ez a pillanat, ott van a Fast Fashion, ami azt az iramot diktálja, hogy „ezt most azonnal meg kell venned, mert most ez a divat, és ha nem veszed meg lemaradsz”. Persze kevés az esélye hogy azt a ruhát még egy szezonban felveszed, mert a Fast Fashion következő számában ez már abszolút nem menő. Közben az ember változik, változik az ízlése, az alkta, a stílusa. A Fast Fashion és a fogyasztói társadalom diktálja a tempót „vegyél újat, vegyél újat” aki pedig nem alkalmazkodik, az lemarad.

Azt gondolom, még ha valaki, nagyon tudatosan is próbál meg vásárolni, időnként mindenki elcsábul és vesz meg valamit, amire valójában nincs szüksége.

A kérdés már csak az, ha már ennyi mindent megvesz az ember és egy idő után már nincs, neki hely vagy csak nem akarjuk, már ott látni a szekrényben akkor mit tehetünk ezzel a sok ruhával, amit felhalmoztunk?

1.Első körben azt javaslom, boríts ki mindent magad elé, a padlóra az ágyra vagy bárhova, a lényeg, hogy lásd a mennyiséget. Szembesülj azzal, mennyi mindened van. Ezután egyesével vedd a kezedbe és dönts. Kell, vagy nem kell? Felfogom még venni? Jó állapotban van?

Ha azt mondod biztos lesz olyan alkalom, amikor felvehetném, de mondjuk már több mint egy éve nem volt rajtad akkor ideje túladni rajta. A „jó lesz még” mondatot is el kell felejteni, mert ez mindig zsákutca, vagy igen, vagy nem, nincs átmenet. Csak azt tartsd meg, amire valóban szükséged van, amit szeretsz, szívesen hordod, és jól érzed magad benne. Ha eldöntötted mi maradjon, azt szépen hajtsd, össze tedd el a szekrénybe, becsüld meg őket, hordjad és fogadd meg, hogy igyekszel és törekszel rá, hogy kevesebb ruhát veszel ezentúl.

2.A kupac, amire azt mondtad nem kell, több lehetőség közül választhatsz. Az én javaslataim a következők. Állapottól függően eldöntheted, hogy eladod, elajándékozod, eladományozod vagy elviszed újrahasznosításra. A lényeg, hogy ne dobd ki, hiszen ha jó állapotú, valaki még hasznát veheti vagy örülhet neki, vagy épp neki szüksége lenne rá. Ha már nem túl jó állapotú és már nem hordható vagy netán csak egy fél pár zokniról beszélünk, akkor bizony vidd el újrahasznosításra. Szerencsére egyre több cég foglalkozik ezzel, beveszi a nem használt ruhát, farmert, amit aztán újra hasznosít ezáltal nem generálunk szemetet, hanem egyszerűen csak újjászületik.

A már nem használt ruhákat odaadhatod az ismerőseidnek, barátoknak, eladhatod, őket vagy egyszerűen csak elviszed valamilyen szervezetnek, akik eljuttatják azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Ha Te is felhalmoztál magad körül elég sok ruhát, kérlek, fontold meg a fentieket, ne dobd ki feleslegesen és ne gyűjtögesd feleslegesen, hiszen van rá alternatív megoldás csak nyitott szemmel kell járni. Fontos, hogy ne a szemétben végezze és az is, hogy legközelebb sokkal tudatosabban vásárolj.

Szólj hozzá!
Címkék: Clothes Style

Egészséges életmód

2018. június 08. 15:18 - purelifestyle

Elképesztő hullám sodort végig a társadalmon és az egészséghez való hozzáálláson. Napjainkban ugyanis egyre népszerűbb az egészséges életmódhoz való hozzáállás és egyre több ember választja ezt az életvitelt. Persze még mindig rengeteg helyen jön velünk szembe az ellenkező irányba való terelés, de mindenképpen pozitív irányt vett ez a téma.

De miért is fontos, hogy egészségesen étkezzünk és odafigyeljünk magunkra?

Testünk és szervezetünk annyi mindent tesz értünk, ezért fontos hogy mi is törődjünk vele, és a legjobbat nyújtsuk számára, számunkra. Ha nem törődünk vele, nem ápoljuk vagy tápláljuk megfelelően akkor nem fog jól működni és komoly problémák lesznek életünk valamely szakaszán. Testünk és szervezetünk megérdemli a törődést, mert ezáltal tud jól működni és egészséges lenni, ezért bánjunk úgy vele, mint a legdrágább kincsünkkel.

Ha odafigyelünk arra, hogy mikor mennyit eszünk vagy iszunk a szervezetünk meghálálja, könnyebben veszi fel a harcot a vírusokkal szemben, sokkal ellenállóbb lesz.

A folyadék bevitelnek hála bőrünk rugalmasabb és szebb lesz, reggel egy pohár víznek köszönhetően szervezetünk könnyebben regenerálódik, segíti a belső szervek aktiválódását, étkezés előtt segíti az emésztést, valamint segít a vérnyomás csökkentésében. Egy idő után pedig elkezdjük jobban érezni magunkat a bőrünkben.

A zöldségekkel és gyümölcsökkel sok vitamint vihetünk be a szervezetünkbe, ami számos jótékony hatást biztosít, erősíti az izmokat, a csontokat, a bőrünket és a hajat is, az idegrendszert, valamit a szív- és érrendszert. Nem mellesleg jobban is érezzük magunkat, több energiánk lesz, ha odafigyelünk, akkor javul az alvás minősége, ami szintén nagyon fontos egészségünk szempontjából.

Fontos megjegyezni, hogy szervezetünk jelez, ha valami nem működik megfelelően, érdemes ezeket a jeleket komolyan venni és odafigyelni, ugyanis bizonyos vitaminok hiánya okozhat kellemetlen tüneteket, de ugyanúgy a helytelen táplálkozás is különböző problémákat okoz, puffadás, emésztési gondok, vérnyomás, étvágycsökkenés, fejfájás, fáradtság, kimerültség stb.

Együnk rendszeres időközönként, mindig reggelizzünk, este kerüljük a nehéz ételeket, igyunk naponta legalább 2 liter folyadékot, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt.

Kérdezd meg magadtól, milyen öregkort képzelsz el magadnak? Gondold végig milyen károkat okoztál eddig a testednek?

Szólj hozzá!
Címkék: HealtyLife

Kozmetikumok

2018. május 26. 11:16 - purelifestyle

A tudatos életvitel egyik pontja, hogy figyelünk, arra milyen kozmetikumokat használunk, figyelünk az összetevőkre, arra, hogy a mi bőrünknek mi a legmegfelelőbb. Véleményem szerint érdemes időszerűen felkeresni a bőrgyógyászt egy szűrővizsgálatért, hiszen fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, ugyanis napjainkban egyre több hatásnak van kitéve bőrünk, így én mindenkit arra biztatok, hogy menjen el egy ilyen vizsgálatra. (Nem mellékesen arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen mosószert vagy öblítőt használunk, hiszen ezek is érintkeznek a bőrünkkel, valamint a ruháink anyag sem elhanyagolható szempont.)

Egy bőrgyógyászati vizsgálat során az orvos megvizsgálja az anyajegyeinket és bőrünket, így kiderül, milyen típusba tartozunk és ez alapján érdemes konzultálni milyen termékeket kellene keresni vagy mik, azok az összetevők, amiket egy termékben figyelni kell, hogy az jó legyen nekünk. Egy ilyen vizsgálat és konzultáció segít eligazodni, hogy aztán tudatosan keressük a nekünk megfelelő terméket.

Én személy szerint natúr kozmetikumokat használok, mert ezek a termékek mentesek a káros anyagoktól, valamint fontosnak tartom, hogy természetes összetevőkből készült terméket válasszak. Egyrészt mert sokkal egészségesebb, másrészt pedig az évek során rájöttem, hogy ezek számomra sokkal, de sokkal jobbak bármelyik boltban kapható márkás terméknél ezért is igyekszem ösztönözni az embereket a váltásra, kipróbálásra, hosszútávon ugyanis nagyon megéri, rengeteg jótékony hatása van főként a bőr minőségi javulását eredményezi.

Nekem száraz vízhiányos bőröm van, és a bőrgyógyász segített abban, hogy amikor mondjuk egy natúr terméket választok, mi az az összetevő, amit keressek a termékben, ami a leginkább megfelelő nekem. Sokan esnek abba a hibába, hogy nincsenek tisztában azzal, milyen típusú a bőrük és ezért nem megfelelő terméket választanak.

Azoknak, akik pedig szeretnének kipróbálni valamilyen natúr terméket, ami természetes összetevőket tartalmaz, azoknak szívvel ajánlom a Pom-Pom Natúrkozmetikumot,  Manna Natúrkozmetikumot, a Yamuna kozmetikumokat valamint piacokon illetve kézműves vásárokban is lehet találni natúr termékeket, ezeket is érdemes kipróbálni, igazi csoda termékek fellelhetőek. A fenti natúr kozmetikumok esetében pedig igazán széles a választék, testápolóktól egészen a hajápolási termékekig megtalálhatók valamint az oldalakon található bőrtípus teszt is.

 

www.pom-pom.hu

manna.hu

yamuna.hu

 

Szólj hozzá!

Tudatos életvitel - kozmetikumok

2018. május 18. 18:11 - purelifestyle

Amikor a tudatos életvitelt választjuk ugyan a nehezebb, de hosszú távon a sokkal kifizetődőbb utat választjuk. A tudatos életmód része az alapos, átgondolt döntés, amikor valamilyen terméket vagy szolgáltatást választunk. Egyrészt pénzünk szavazat és úgy gondolom nem mindegy, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat, másrészt nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, mi az, ami a bőrünkkel és testünkkel érintkezik. Ha tiszteljük és értékeljük magunkat, akkor igenis fontos, hogy megfelelően válasszunk.

Amikor valamilyen kozmetikai terméket keresünk érdemes figyelembe venni, bőrünk és testünk igényeit, mi az, amire leginkább szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön. Ahogy bánunk vele, az visszahat ránk, és idővel meghálálja a törődést és a gondoskodást. Érdemes odafigyelni, hogy a termék milyen összetevőket tartalmaz, és hogy az mennyire van összhangban velünk. Akár egy testápoló esetében is, ugyanis nagyon sok termék tartalmaz tartósítószereket és mesterséges anyagokat, amelyek bőrön át bejutva a szervezetbe komoly károkat okozhatnak, de maga a termék előállítása során is rengeteg káros anyag kerül a levegőbe, a természetbe, nem beszélve arról, hogy a termékek nagy része műanyag flakonba kerül, amelyek szintén magukban hordozzák ezeket a vegyszereket és végül a szemétbe kerülve hulladékot jelentenek.

Csak egy döntés, mit választunk? Mégis rengeteg következménye van egyetlen egy döntésnek. Kihatással van a szervezetünkre, egészségünkre, bőrünkre és a környezetünkre, az élővilágra is. Azáltal, hogy tudatosan választod, csökkented az ökológiai lábnyomod, segítesz az állatoknak, kiállsz mellettük és azt érezteted a szervezeteddel és a bőröddel, hogy fontos neked és a legjobbat akarod magadnak. Dönts okosan.

Szólj hozzá!

A különbség

2018. május 12. 19:44 - purelifestyle

Régóta foglalkoztat már a téma és a gondolat, mennyi különbség van hazánk és a külföldi országok között. Én amerikai filmeken és sorozatokon nőttem fel, mindig áhítattal néztem az ottani környezetet, még ha valahol tudtam is, hogy kicsit kivan színezve és nem minden ilyen fekete és fehér. De már akkor láttam, hogy mennyire más az a környezet. Ahogy idősödtem pedig egyre erősödött bennem ez az érzés, bárhova megyek, bármit csinálok, ez a dolog engem mindig elkísér. De hazánkon belül is iszonyatos különbségek vannak. Mire gondolok? Például ha valaki egy kicsit is más, mint az átlag azt az embert kinézik. Ha valaki egy kicsit kitűnik a tömegből, azt elítélik. Ha valaki tehetségesebb másoknál vagy csak más stílust képvisel, esetleg másképp gondolkozik, egyből lehurrogják. Mindig csak a rosszindulat vezérli az embereket, ítélkeznek, lenéznek, és annyira bosszantóan bámulnak, az utcán mintha valamilyen bűncselekményt követne el az illető. Bezzeg, ha Amerikában Darth Vader sisakban és mackó nadrágban ülök fel a metróra az teljesen természetes. Ha mindezt itthon teszem, mindenki megbámul. Itthon az emberek nem tudják, vagy nem merik elengedni magukat. Baj, ha valaki tehetséges, okos mert egyből az a válasz, hogy neki könnyű mert ezért és azért, mindig találnak rá valami okot. Ha én hajcsavarókkal akarok lemenni a boltba, akkor azt, fogom tenni és örülnék, ha ezt anélkül tehetném meg, hogy egy kisebb közönség figyeljen rám. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy elengedni magunkat és önmagunknak lenni anélkül, hogy foglalkoznánk mások véleményével igenis fontos. Meg kell adni önmagunknak a tiszteletet és vállalni kell azt, akik vagyunk. Nekem nagyon tetszik az a fajta kultúra és környezet, ahol az emberek elengedik magukat és szabadon élnek, ahol bárki lehetsz, mert ha vállalod magad, örülsz és közben magabiztos vagy az igenis elismerésre méltó. Ha az ember végre önmagát adja, akkor jól érzi magát és ezáltal sokkal boldogabb. A másik oldal pedig, el kell fogadni az embereket olyannak amilyenek, ítélkezés nélkül. Élj Te is szabadon.

Szólj hozzá!

Életmódváltás

2018. május 10. 20:42 - purelifestyle

Az életmódunknak nagyon fontos szerepe van az egészségünkben. Az életmódunk magába foglalja a reggeli és esti rutint, hogy mivel indítjuk vagy épp zárjuk a napot. Az, hogy milyen kozmetikumokat választunk és használunk, mi mellett tesszük le a voksunkat. Az, hogy mennyi időt fordítunk a mozgásra vagy épp mennyit nem. Az, hogy mennyit pihenünk, hány órát alszunk. Az, hogy mit eszünk és iszunk és azt is, hogy mennyit. Az életmódunk pedig meghatározza azt, hogy hogyan érezzük magunkat, milyen a hangulatunk és a közérzetünk.

Azáltal, hogy odafigyelünk magunkra és testünk egészséges, úgy tudunk lelkileg is megtisztulni és kiegyensúlyozottá válni. Ehhez azonban, komoly elköteleződés szükséges. Tegyük fel magunknak a kérdést, milyen öregkort képzelünk el magunknak és milyennek látjuk, magunkat a jövőben? Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és tudatosan alakítsuk az életünket, ezáltal számos pozitív hatást érhetünk el és javulhat az életminőségünk. Ha viszont nem figyelünk magunkra és az életmódunkra ezek ellenkezője történik, életünkbe pedig negatív dolgok áramlanak be, kezdetben észre sem vesszük, vagy nem gondoljuk, hogy van jelentősége, de ezek rengeteg problémát és kárt okoznak a testünknek, amik sokszor csak utólag jelentkeznek. Egy kis odafigyeléssel azonban változtathatunk azért, hogy egészségesebbek legyünk.

Szólj hozzá!