purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Úgysem lesz időd elolvasni!

2019. október 20. 15:02 - purelifestyle

Sajnos már két hónap telt el az előző bejegyzésem óta, ami azért sok idő, de mégis mintha csak pár nap lett volna. Az utóbbi időben egyre inkább felerősödött bennem, hogy tulajdonképpen mekkora szerepe is van az időnek. Mindig is sokat foglalkoztam az időmenedzsment témájával, törekedtem arra, hogy minél jobban beosszam az időmet és odafigyeljek mindenre, de ahogy haladok előre az életben, érzem, hogy ez egyre nehezebb feladat. És ahogy körülnézek a környezetemben, az időnk beosztásával való harc tűnik az egyik legnagyobb problémának. Ugyanakkor azt gondolom, hogy egy jól megválasztott stratégiával, könnyen kialakítható egy egészséges időbeosztás. Ebben a bejegyzésben, most az időmenedzsmenttel kapcsolatban szeretnék pár tippet és tapasztalatot megosztani, így ha Te is úgy érzed, nincs időd semmire, akkor ez a bejegyzés most neked szól!

Waiting in Grand Central

1. Döntsd el miket szeretnél megcsinálni, legyen az házimunka, bevásárlás, olvasás bármi, amivel foglalkozni szeretnél, írd le ezeket, készíts belőle egy "to do list"-et. Tapasztalatom szerint, ha ezeket papírra vetjük és látjuk magunk előtt, sokkal könnyebben átlátjuk és megtervezzük a napunkat, illetve a hetünket. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy mindig tervezzünk előre, hiszen a jó felkészülés fél siker, ezért készülj fel gondosan mielőtt bárminek is nekilátsz. Például, mindig írj bevásárlólistát, tervezd meg előre a heti menüt vagy akár a takarítást is.

2. Edd meg a békát! Kezdd mindig a legnagyobb és legnehezebb feladattal, ezután már sokkal könnyebb lesz a többivel foglalkozni. Ha az elején túl vagy a nehezén, úgy fogod érzeni, ezután már nem lehet rosszabb.

3. Állj ellen a kísértésnek, hogy először a lényegtelen dolgokkal foglalkozz, illetve, egyszerre csak egy dologgal foglalkozz. Például, ha éppen vizsgára készülsz és tanulnod kell, tudom, hogy ilyenkor még a fal is érdekesebb és hirtelen eszedbe jut, hogy mennyi minden más dologhoz kedved lenne, DE állj ellen a kísértésnek!

4. Építs be rutin feladatokat a napodba, ezáltal egy döntéssel kevesebb lesz, minél több beépített hétköznapi rutin annál több idő marad az igazán lényeges döntésekre. Például, este készítsd ki a ruhát, amit másnap felvennél, így reggel nem kell percekig kómásan a szekrény előtt állni.

5. Jegyezd meg, hogy soha nem lesz elég időd arra, hogy mindent elvégezz, amit csak akarsz. Ha ezt elfogadod, könnyebben tudsz túllendülni és a nehéz feladatokkal foglalkozni. 

+1. Sajnos a felgyorsult világban számtalan feladat és teendő van előttünk, de a legfontosabb, hogy ilyenkor se feledkezzünk meg magunkról, mindig figyeljünk oda az egészségünkre, a kellő pihenésre és alvásra, illetve a tudatos táplálkozásra. Néha nem baj, ha szalad a lakás vagy a ház, néha fontosabb, hogy egy kicsit jól érezzük magunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9315239452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása