purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Hogyan csökkenthetünk energiafelhasználásunkon?

2020. február 16. 19:17 - purelifestyle

A tudatosság nem csak a táplálkozásban, a szépségápolásban és az életmód szempontjából fontos, hanem a háztartásban is nélkülözhetetlen. Azt gondolom, az energiával való takarékosság és a fogyasztás csökkentése elengedhetetlen. Az energiafogyasztás csökkentését nem csak úgy tudjuk elérni, ha az elektromos eszközeinket nem használjuk többé, hiszen ez a XXI. században nem járható út. Némi odafigyeléssel és a használat racionalizálásával csökkenthetünk energiafelhasználásunkon. Ebben a bejegyzésben pedig ennek egyik lehetséges módját mutatom be, hogy miért érdemes a lakásban az összes izzót LED -re cserélni. Először is nézzük meg mi a különbség, az izzó, a fénycső és a LED között.

Creative light bulb doodle on beige background vector collection | free image by rawpixel.com / marinemyntFree image by rawpixel.com

Izzó: az egyik legrégebbi fényforrásunk (Wolframszálas izzó). Fényét elektromos áram által felizzított wolfram szál adja. Lényegében annyit világít, amennyit fogyaszt. 

Kompakt fénycső: energiatakarékosság szempontjából jóval hatékonyabb az izzóhoz képest. Érzékeny a ki és bekapcsolásra, így a bekapcsolás után időre van szükség, amíg eléri teljes fényerejét, ezáltal az élettartamát rövidíti a kapcsolgatással. 

LED: fentiekkel ellentétben a LED alacsony fogyasztású, ugyanakkor nagyfokú fényhasznosítással bír, tehát, keveset fogyaszt, hosszú időtartam mellett. Bekapcsolás után pedig azonnal teljes fényerővel bír. 

Saját háztartásunkban az évek alatt fokozatosan lecseréltük az izzókat, és ezen időszak alatt folyamatosan számszerűsítettük (és tesszük ezt most is) a fogyasztást és néztük a világítási időt. Ennek eredményeképpen pedig a következő táblázat született, mely jól mutatja, hogyan változott a fogyasztásunk. 

 

Természetesen a fenti kimutatás a mi háztartásunkban mért fogyasztásra vonatkozik, de a lényeg, hogy rengeteget csökkent a fogyasztás azáltal, hogy LED-et használunk, ami a környezet szempontjából is rendkívül fontos, nem utolsó sorban pedig a pénztárcánknak is kedvező. Összességében azt gondolom a LED használata megéri. Mellette szól hosszútávon az energiatakarékosság és az élettartam, jó állóképességgel bírnak mellesleg pedig nem rontja a szemet és biztonságos is. Fontosnak tartom azt is megjegyezni, hogy ez csak egy kis szelete az energiatakarékosság témakörének, jóval részletesebben is lehet még erről írni. Ennek a bejegyzésnek a lényege inkább csak az, hogy rávilágítson az energiával való takarékosságra és a tudatosságra.

Szólj hozzá!

A szelektív hulladékgyűjtésről

2020. január 25. 19:53 - purelifestyle

Azt tapasztalom, hogy bár egyre nagyobb figyelmet kap a szelektív hulladékgyűjtés, mégis nagy a tanácstalanság és bizonytalanság, hogy mit és hova kell valójában dobni. Papír vagy műanyag? Komposztálható? Szétszedve vagy egyben kell kidobni? Sok esetben településenként és szolgáltatóként is eltérő lehet, és hiába társul hozzá részletes útmutató, gyakran ez alapján sem egyértelmű, hogy mit vár el a hulladékkezelő. Így most ezekben az általam tapasztalt leggyakoribb bizonytalan kérdésekben próbálok meg segítséget nyújtani.

Composting guidelines - what goes where.

1. Étolajos műanyag palack: kiöblítve a PET palackos gyűjtőbe, műanyag gyűjtőbe

2. Joghurtos doboz: kiöblítve műanyag gyűjtőbe

3. Hőálló kávés pohár: kiöblítve műanyagos gyűjtőbe

4. Burgonyás, hagymás háló: műanyagos gyűjtőbe

5. Tejes és gyümölcsitalos dobozok: helyenként eltér, hogy műanyag vagy papír hulladék, ezt a kukák oldalán mindig feltüntetik

6. Megmaradt fáradt olaj: össze kell gyűjteni és a szolgáltatónál leadható 

7. Tisztítószeres, mosószeres flakon: kiöblítve, műanyag gyűjtőbe

8. Nejlonzacskó: műanyag gyűjtőbe

9. Üvegpalack, befőttesüveg: üveg gyűjtőbe

10. Műanyag gyűjtőbe szelektíven csak azok gyűjthetők, amik csomagolóanyagok vagy palackok, illetve mindig kiöblítve és laposra taposva gyűjtsük, így elkerülhető a bebüdösödés és kevesebb helyet is foglal.

+ Komposztálható például: gyümölcs- és zöldséghulladék, tojáshéj, papírtörlő, szalvéta, kerti hulladék, kávézacc.

Szólj hozzá!

Egy kis inspiráció

2020. január 18. 19:53 - purelifestyle

Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségekből, ezen a képen pedig egy részét szeretném megmutatni azoknak a dolgoknak, amiket a mindennapok során használok. Vásárlásnál nekem az egyik fő szempont a környezet, így mindig vászonszatyorral és zöldséges-gyümölcsös tasakkal indulok el. Nem használok és nem kérek nejlont. Amikor pedig testápolásról esik szó, mindig natúr kozmetikumot választok. Ezzel szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy óvjuk környezetünket és egészségünket. 

Szólj hozzá!

Miért fontos a tudatos életvitel?

2020. január 11. 19:18 - purelifestyle

Mostanában elgondolkoztam az egészséges életmódon, tudatosságon, az odafigyelésről és a szabadidőről. Vajon kellő figyelmet fordítunk ezekre a dolgokra? Érezzük ezeknek a dolgoknak egyáltalán a jelentőségét vagy, hogy mindez miért fontos és milyen hatással van az életünkre? 

Egészségesen és tudatosan étkezni azt gondolom, igenis fontos és lehet is. Sokszor tapasztalok különböző indokot vagy épp kifogást, hogy miért nem foglalkoznak mindezzel az emberek. Ezek közt az egyik leggyakoribb, hogy nem fér bele az időbe, mert a sok egyéb dolog mellett nincs rá kapacitás. A másik, úgy sem lehet mindent kiszűrni, így is úgyis minden rossz, meg ártalmas. Akkor ez ennyi? Nem is foglalkozunk vele többet? Vagy csak a könnyebb utat választjuk? Felmentem magam minden felelősség alól? Áldozati bárányként tekintünk magunkra? És ha már úgy is minden ártalmas, minek? Azt gondolom, talán nem látjuk mindennek a valódi jelentőségét és azt, hogy ezek a dolgok miért fontosak. Testünk igenis megérdemli, hogy törődjünk vele, foglalkoznunk kell vele és megfelelően karbantartani, hiszen ez adja az életünket és ha nem ápoljuk megfelelően, nem figyelünk rá oda, felütheti a fejét betegség, fájdalom vagy különböző rosszullétek. Sokszor pedig csak akkor kapunk észbe, ha már ideért a baj.

Healthy recipes for CRS Digital Marketing | SEO Tips & Digital Marketing #healthy #recipes #food #health #lifestyleYour PinsMore ideasHow to create the best salad ever and thoughts on food photography The Little Plantation Blog

Vegyük például a sportolást, mozgást. Testünk elpuhul ha nem foglalkozunk vele, gyengék leszünk és nem lesz állóképességünk. Egy elkényelmesedett világban és társadalomban élünk, ahol mindenre van gyors és könnyű megoldás, hogy még a kisujjunkat se kelljen mozdítani, ennek eredményeképpen sokszor sajnos nem is foglalkozunk kellően testünkkel. És nem, nem azt akarom mondani, hogy fussunk le minden maratont vagy minden este a kondiban izzadjunk, csak azt, hogy kis apró tettekkel, mozgással, sokat javíthatunk állóképességünkön. Akár heti egyszer-kétszer tornával, futással vagy sétával. Manapság annyiféle mozgásforma van, amit választhatunk, csak annyi a lényeg, hogy szívből és kedvből tegyük, ami jól esik, mindezt valójában magunkért. A mozgásnak számtalan jótékony hatása van szervezetünkre, testünkre, többek közt,hozzájárul az egészséges izmokhoz és ízületekhez, ezenfelül segíti a mentális jólétet és csökkenti a stresszt.

Az egészséges életmód mellett rendkívül fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk arra is, hogy megfelelő forrásból származó alapanyagokat, illetve ételeket fogyasszuk. Válasszunk mindig friss zöldséget és gyümölcsöt, keressünk fel piacokat az alapanyagok beszerzéséhez. Rendelés helyett főzzünk és együnk változatosan. Azt gondolom, nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Tisztelnünk kell testünket és a legjobbat nyújtani neki, vitaminokban gazdag étrendet érdemel. Magam is naponta legalább 11-12 órát vagyok távol otthonról, sokszor nehéz odafigyelni az említett tényezőkre, de az egészségük megőrzése a legfontosabb.

Igazából, hogy miért fontos mindez? Erre egyszerű a válasz, magunk miatt. Valójában mindezt magunkért tesszük, ezzel megbecsüljük és tiszteljük magunkat. Érdemes ezen elgondolkozni és egy kicsit odafigyelni.

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

Egészséges étkezés, vagy mégsem?

2019. november 25. 16:52 - purelifestyle

Mostanában egyre többször találkozom az egészséges étrend témájával és azzal, hogy többen inkább az édesítőszereket fogyasztják, választják, vagy egyenesen kijelentik, hogy a cukor egészségtelen vagy, hogy az ellenségünk. Úgy vettem észre, sokan egyáltalán nem fogyasztanak cukort, csak édesítőszereket használnak az élet minden területén. A cukor mellett pedig a másik népszerű trend a gluténmentes étkezés. Nagyon sok embertől hallom, hogy ők csak olyan ételeket esznek, ami cukor, illetve gluténmentes, mivel, hogy ők egészségesen táplálkoznak. Valóban így van? Az az egészséges ha ezeket nem fogyasztjuk?

Az napjainkban már köztudott dolog, hogy a túlzott cukorfogyasztás amellett, hogy hizlal, károsítja a vese szűrőrendszerét, emeli a vér inzulinszintjét, és tulajdonképpen az egész anyagcserére vonatkozó következményei vannak. Csak ez alapján pedig, a cukrot manapság hajlamosak vagyunk ellenségnek kikiáltani, de fontos leszögezni, hogy a szervezetünknek igenis szüksége van cukorra, például az izmok és az idegrendszer normál működésének fenntartásához. A cukor tehát nem ellenség, de érdemes néhány dolgot észben tartani. Mértékletes fogyasztása tehát szükséges a szervezet megfelelő működésének biztosításához. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy a megfelelő mennyiségre odafigyelve, nyugodtan fogyaszthatunk cukrot, a hangsúly, mint minden másnál itt is a mértékletességen van.

 Baking time sifting flour

A cukor mellett gluténmentes étrendet is egyre többen folytatnak, annak ellenére, hogy nem gluténérzékenyek és valójában nem is lenne rá szükségük, abban a reményben tesznek így, hogy majd egészségesek lesznek. Pedig nem megfelelő odafigyeléssel, épp az ellenkezője teljesül. Sokan azért választják a gluténmentes étrendet, mert ettől súlycsökkenést várnak, sajnos azonban ez nem jelent egyet az alacsony kalóriatartalommal, ugyanis az ilyen mentes termékekhez sokszor több zsírt vagy cukrot adnak. Valójában a gluténmentes nem jelent egyet az egészségessel, mert ezáltal sok olyan tápanyagot és vitamint kizárunk, amire szervezetünknek szüksége lenne.

Azt gondolom, hogy egészséges életmódot folytatni nem könnyű, elköteleződéssel és odafigyeléssel jár. Ugyanakkor nem szabad mindent elhinni, amit hallunk vagy olvasunk, napjainkban az egészséges életvitel trendjét éljük és úton útfélen minden ezzel foglalkozik. Ezért arra bíztatok mindenkit, hogy érdemes bővebben utána olvasni a témában, hogy hiteles és megbízható információnk legyen mielőtt bármilyen formában belekezdünk.

 

 

Szólj hozzá!

A szép arcbőr igenis lehetséges!

2019. október 27. 17:16 - purelifestyle

Azt tapasztaltam, hogy sokan küszködnek azért, hogy szép arcbőrük legyen és csak kevesen érik el a kívánt eredményt, illetve kevesen elégedettek az arcbőrükkel. Nyilván egyénenként eltérő lehet a probléma, de nagyon sokszor hallom azt is, hogy sokféle terméket kipróbálnak, ám hosszútávon sokszor sajnos nem érik el vele a kívánt célt. Nagyrészt azonban nem csak az adott terméken múlik, hanem rajtunk is. Így ebben a bejegyzésben nem különböző termékeket fogok ajánlani, ami majd egycsapásra megold minden problémát, hanem olyan tippeket szeretnék adni, amiket mi tehetünk azért, hogy szebb legyen az arcbőrünk.

1. Ne nyúlj az arcodhoz. Sajnos velem is sokszor előfordul, hogy napközben azon kapom magam, hogy már percek óta az arcom piszkálom, simítom. Ez pedig nem tesz jót a bőrünknek, mert ezáltal, szennyeződések kerülnek a kezünkről az arcunkra. Ezért hiába tisztítod rendszeresen az arcod, hogy ha napközben sokat nyúlsz hozzá. Érdemes megfigyelni ezeket a berögződött szokásainkat és megpróbálni változtatni rajta.

2. Bőrünk minőségét befolyásolja, hogy mit eszünk, mennyit iszunk, illetve, hogy mennyi vitamint viszünk be szervezetünkbe. Érdemes odafigyelni, hogy bőségesen fogyasszunk folyadékot és, hogy lehetőleg egészségesen táplálkozzunk, sok zöldséggel és gyümölccsel.

3. Sokat számít az is, hogy mennyi időt töltünk a szabad levegőn, illetve napfényben. A friss levegő jót tesz a bőrnek, illetve egy kis napfény is jó hatással van rá. Úgy gondolom, sok időt töltünk zárt térben, otthon és a munkahelyünkön, de a lehetőségekhez mérten, próbáljunk meg minél több időt a szabadban tölteni.

4. A szabad levegős programok mellett nagyon fontos a mozgás, sport. Legyen az bármilyen mozgásforma, amit szívesen végzel, rollerezés, biciklizés, torna vagy jóga, bármi, a lényeg, hogy mozogj, serkenti a vérkeringést, aminek hatására, olyan hormonok termelődnek amitől egészséges lesz a bőröd. 

5. Aludd ki magad, de tényleg, ezen nincs mit ragozni! A jó alvás elengedhetetlen! 

Szólj hozzá!
Címkék: HealtyLife

Úgysem lesz időd elolvasni!

2019. október 20. 15:02 - purelifestyle

Sajnos már két hónap telt el az előző bejegyzésem óta, ami azért sok idő, de mégis mintha csak pár nap lett volna. Az utóbbi időben egyre inkább felerősödött bennem, hogy tulajdonképpen mekkora szerepe is van az időnek. Mindig is sokat foglalkoztam az időmenedzsment témájával, törekedtem arra, hogy minél jobban beosszam az időmet és odafigyeljek mindenre, de ahogy haladok előre az életben, érzem, hogy ez egyre nehezebb feladat. És ahogy körülnézek a környezetemben, az időnk beosztásával való harc tűnik az egyik legnagyobb problémának. Ugyanakkor azt gondolom, hogy egy jól megválasztott stratégiával, könnyen kialakítható egy egészséges időbeosztás. Ebben a bejegyzésben, most az időmenedzsmenttel kapcsolatban szeretnék pár tippet és tapasztalatot megosztani, így ha Te is úgy érzed, nincs időd semmire, akkor ez a bejegyzés most neked szól!

Waiting in Grand Central

1. Döntsd el miket szeretnél megcsinálni, legyen az házimunka, bevásárlás, olvasás bármi, amivel foglalkozni szeretnél, írd le ezeket, készíts belőle egy "to do list"-et. Tapasztalatom szerint, ha ezeket papírra vetjük és látjuk magunk előtt, sokkal könnyebben átlátjuk és megtervezzük a napunkat, illetve a hetünket. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy mindig tervezzünk előre, hiszen a jó felkészülés fél siker, ezért készülj fel gondosan mielőtt bárminek is nekilátsz. Például, mindig írj bevásárlólistát, tervezd meg előre a heti menüt vagy akár a takarítást is.

2. Edd meg a békát! Kezdd mindig a legnagyobb és legnehezebb feladattal, ezután már sokkal könnyebb lesz a többivel foglalkozni. Ha az elején túl vagy a nehezén, úgy fogod érzeni, ezután már nem lehet rosszabb.

3. Állj ellen a kísértésnek, hogy először a lényegtelen dolgokkal foglalkozz, illetve, egyszerre csak egy dologgal foglalkozz. Például, ha éppen vizsgára készülsz és tanulnod kell, tudom, hogy ilyenkor még a fal is érdekesebb és hirtelen eszedbe jut, hogy mennyi minden más dologhoz kedved lenne, DE állj ellen a kísértésnek!

4. Építs be rutin feladatokat a napodba, ezáltal egy döntéssel kevesebb lesz, minél több beépített hétköznapi rutin annál több idő marad az igazán lényeges döntésekre. Például, este készítsd ki a ruhát, amit másnap felvennél, így reggel nem kell percekig kómásan a szekrény előtt állni.

5. Jegyezd meg, hogy soha nem lesz elég időd arra, hogy mindent elvégezz, amit csak akarsz. Ha ezt elfogadod, könnyebben tudsz túllendülni és a nehéz feladatokkal foglalkozni. 

+1. Sajnos a felgyorsult világban számtalan feladat és teendő van előttünk, de a legfontosabb, hogy ilyenkor se feledkezzünk meg magunkról, mindig figyeljünk oda az egészségünkre, a kellő pihenésre és alvásra, illetve a tudatos táplálkozásra. Néha nem baj, ha szalad a lakás vagy a ház, néha fontosabb, hogy egy kicsit jól érezzük magunkat.

Szólj hozzá!

10 tény a környzetszennyezésről

2019. augusztus 18. 11:02 - purelifestyle

1. Évről évre sok millió tonnányi műanyag kerül az óceánokba. A napfény, a szél, hőingadozás, a hullámverés hatására, az óceánban hányódó tömérdek műanyag kis szemcsékre aprózódik, ezeket hívjuk mikro műanyagnak,  bekerül a tengeri állatok szervezetébe és a táplálékláncban előbb-utóbb hozzánk is eljut.

2. A műanyag állatokat gyilkol, ugyanis a piciny darabokat a planktonalkotó szervezetek, a kagylók, a halak, sőt a bálnák is gyakran tápláléknak nézik és megeszik, belegabalyodnak, idővel pedig elpusztulnak tőle. A műanyagok tizedelik az óceán élővilágát.

3. A mikro műanyag nem csak a tengeri állatokra lehet káros hatással, hanem az emberekre is, ugyanis a csapból vagy palackból ivott vízzel, egyéb táplálékokkal, sőt a ruhánkból is bejuthat szervezetünkbe.

4. A Csendes-Óceánon van egy nagy szemétsziget, melynek kiterjedése 1,6 millió km2 összterület (nem holmi föltornyosult műanyagrengeteg, inkább amolyan híg plasztikleves, mondják a kutatók).

5. A szemétsziget kiterjedése 3200x akkora, mint Budapest és 17x akkora, mint Magyarország.

6. 80 ezer tonna műanyag úszik benne, ez félezer utasszállító óriásgép össztömege, és 1-3 billió darab hulladék, a Föld összes lakójának jutna belőle vagy kétszáz darab.

7. Az elvben tengerekbe kerülő műanyag szennyezés mindössze 1 százalékát találták meg a kutatók a vízben és a partszegélyeken. A többi alighanem olyan parányi darabkákra töredezett, hogy bajosan lehet kimutatni, ám ettől még nagyon komoly veszélyt jelent, súlyosan károsítja az élővilágot.

8. A termelés szédítő ütemben nő: az elmúlt tizenöt évben annyi műanyagot állítottunk elő, amennyit a műanyagok feltalálása óta eltelt másfél évszázadban összesen.

9. A műanyag jelentékeny hányadából csomagolás készül, tehát még  a termék használatbavétele előtt megszabadul tőle a fogyasztó.

10. A klímaváltozás legfőbb okozói: energiaszektor, állattenyésztés, közlekedés, műanyagpazarlás, ruhaipar.

+ A csendes-óceáni Henderson-szigeten, noha teljesen lakatlan, 2015-ben 53 ezer tételnyi műanyag hulladékot lajstromoztak a kutatók egy mintavételi területen. Becsléseik szerint a szigeten fölgyülemlett plasztikhulladék tételesen akár 38 millió darabnyi is lehet.

+ A világszerte szemétbe kerülő műanyag, csupán kis hányadát hasznosítjuk újra.

 

Forrás: National Geographic

5 komment

Test és lélek egyensúlya

2019. augusztus 04. 19:15 - purelifestyle

Rengeteg írás, könyv vagy épp cikk foglalkozik a test és lélek egyensúlyának kérdéskörével és biztos a legtöbben legalább egyszer találkoztunk az ezzel kapcsolatos kifejezésekkel, mint a test, szellem, lélek, egyensúly, harmónia. Azt gondolom, hogy életünk, életmódunk szempontjából ez egy nagyon fontos téma, hiszen ennek segítségével elérhetjük a harmonikus és kiteljesedett életet, amire mindenki vágyik. Ebben a bejegyzésben, ennek az egyensúlynak a szerepéről szeretnék pár gondolatot megosztani veletek.

be in harmony with yourself.

Test alatt értjük a fizikai testünket, minden fiziológiai funkciójával. Fontosnak tartom és már korábban is hangsúlyoztam, hogy odafigyeljünk magunkra, testünkre, a jelzésekre, hogy ismerjük magunkat, illetve törődjünk testünkkel. A testünk mi magunk vagyunk és ha megértjük, hogy mindez értünk van, értünk dolgozik, a szervezünk, az izomzatunk, a lábunk akkor tudnunk kell azt is, hogy tennünk kell azért, hogy a testünk jól működjön. Ezáltal lehetünk egészségesek. Gondolok itt a rendszeres mozgásra, sportra, egészségügyi kivizsgálásokra, egészséges étkezésre és életmódra, hogy elfogadjuk és szeressük magunkat. Hiszen ha túlhajtjuk magunkat, ha nem fordítunk elég figyelmet magunkra az többek közt az kihat a lelkünkre is és a testi tünetek mellett lelki tünetként is előbújhat.

Lélek alatt pedig az érzelmeinket és az intuíciót értjük. Érdekes dolog, hogy ha az ember megbetegszik vagy szerez valamilyen sérülést, akkor orvoshoz fordulunk, begyógyítjuk a sebet, foglalkozunk vele. De ha a lelkünknek van baja vagy őt érte valamilyen sérülés, a legtöbbször nem is törődünk vele. Pedig enélkül nem lehet harmonikus életet élni. Időnként fontos, hogy kicsit befelé forduljunk, hogy hol tartunk, kik vagyunk, mik történtek velük és igenis foglalkozzunk a lelkünket ért sérüléssel. Élete során mindenki találkozik ilyen vagy olyan jellegű dologgal, és ha ezeket nem kezeljük a helyén, nem foglalkozunk vele és a szőnyeg alá seperjük, újra vissza tér majd, másik szituációban, másik személlyel vagy épp testi formában, valamilyen betegségként. Éljük meg érzelmeinket és foglalkozzunk magunkkal, testünkkel és lelkünkkel egyaránt.

"A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt és a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal szebbnek találjuk a külvilágot is." Bagdy Emőke

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

Amit semmiképp ne hagyj ki a reggeli és esti rutinodból!

2019. július 28. 11:03 - purelifestyle

Apróságoknak tűnhetnek, sőt talán evidensnek is, mégis sokszor ezeknek az ellenkezőjét tapasztalom. A korábbi bejegyzésemben ahhoz adtam tippeket, hogyan tudjuk megszervezni és kialakítani a reggeli/esti rutinunkat, most pedig abban próbálok segítséget adni, hogy mik azok, amiket semmiképpen se felejtsünk el. A lényeg a részletekben rejlik.

21. The Bag Of Limbs (Box Edition)- Have a friend or loved one take you apart and put you back together haphazardly inside a box.Photo by carmynjoy

1. Ébredés után nyújtózzunk egyet, izmaid hálásak lesznek érte.

2. Minden reggel mossuk meg az arcukat, felfrissít és energetizál.

3. Úgy gondolom, a nap legfontosabb étkezése a reggeli, enélkül sose induljunk el otthonról. És itt nem kell nagy dolgokra gondolni, mindenki úgy alakítsa ki, ahogy az ő számára a legideálisabb, ez lehet csak egy gyümölcsturmix, szendvics vagy tojás is, bármi amit szeretünk és jólesik. Ugyanez igaz a vacsorára is, csak arra figyeljünk, hogy ne együnk túl későn és lehetőleg valami könnyebb ételt válasszunk.

4. A reggeli mellett elengedhetetlen a folyadékbevitel is. Ébredés után igyunk egy pohár vizet, ez segíti a belső szervek aktiválódását is. Reggeli után is igyunk folyadékot, én személy szerint ilyenkor a teát részesítem előnyben, ugyanígy esténként is.

the art of slow living #lifestyle #photographybed, bedroom, comfy, cute, food, good morning, morning, photography, tumblr

5. Mindig ágyazzunk be, ne hagyjuk ott az ágyat káoszba, tiszteljük meg az ágyunkat és magunkat azzal, hogy rendbe tesszük, így amikor hazaérünk egy letisztult és nyugodt ágy fogad bennünket.

6. Azt gondolom, hogy a fogmosás alapvető fontosságúnak számít, mégis meg kell említeni, bátran használjuk szájvizet és fogselymet is.

7. Zuhanyzás vagy fürdés után sose feledkezzünk meg a hidratálásról, ez nyáron is elengedhetetlen. Törődjünk bőrünkkel minden nap.

8. Lefekvés előtt mindig tisztítsuk meg az arcunkat a szennyeződésektől.

9. Engedjünk be friss levegőt, reggel és este is szellőztessük át a lakást. 

Szólj hozzá!
Címkék: HealtyLife
süti beállítások módosítása