purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

A reggeli rutin kialakítása

2019. július 21. 20:28 - purelifestyle

Azt gondolom, ahhoz, hogy a reggel ne torkoljon káoszba, szükségünk van egy saját rutinra. Ennek segítségével beépíthetünk olyan szokásokat és dolgokat, amiket mindig szerettünk volna megtenni reggel vagy este, de vagy elfelejtjük, vagy nem jut rá idő, persze mindez egyénenként és élethelyzetenként változó lehet. Egy jól kialakított rendszer szépen megalapozza a napunkat, hogy jó hangulatban induljon. Ebben a bejegyzésben abban próbálok tippeket adni, hogyan alakítsuk ki a számunkra megfelelő reggeli rutint!

style your dorm like a hotel suite// check out dormify.com to find out how :)If there ever were an official “hangover season,” well, we’re smack dab in the middle of it. Even if you’re no longer in the stage of life where you’re hitting some ho…

1. Először is azt kell számításba venni, hogy mivel kell reggelente foglalkoznod, mi az amit mindenképpen szeretnél beiktatni és mi az, amit szeretnél elhagyni. Érdemes ezeket papírra vetni, leírni.

2. A következő lépés lehet, hogy a fent meghatározott dolgokhoz, mennyi időre van szükséged?

3. Határozd el, hogy mikor szeretnél felkelni, a teendők és az egyéni alvási/ébredési ritmusodnak megfelelően.

4. Ne vállald túl magad. Nem kell rögtön 4 tojásos rántottával és fél maratonnal indítani, a lényeg, hogy úgy határozd meg a reggeli rutinod, ami valóban követi az életviteled és a ritmusod. Aztán ha később még úgy érzed marad időd, persze hozzátehetsz még pár dolgot, de az elején a kevesebb több.

5. Ne várd el, hogy egy hét után minden megváltozik. A rutinnak és a szokásoknak idő kell mire kialakul, a lényeg, hogy legyél magaddal türelmes és hagyj időt.

6. Ne hasonlítgasd magad másokhoz. Mindenkinek másmilyen a ritmusa és egyénenként eltérő lehet kinek mire van szüksége reggel és milyen ütemben. Csak az a fontos, hogy számodra ideális legyen.

7. Ha úgy érzed, kevés időt hagytál magadnak, akkor kelj egy picit előbb vagy ha túl hamar kész vagy pici lustálkodás mindig belefér. Ha elkezded a rutinodat alkalmazni, úgyis érezni fogod közben, hogy szükséges-e rajta változtatni.

 

Szólj hozzá!
Címkék: home HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6114973570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása