purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Test és lélek egyensúlya

2019. augusztus 04. 19:15 - purelifestyle

Rengeteg írás, könyv vagy épp cikk foglalkozik a test és lélek egyensúlyának kérdéskörével és biztos a legtöbben legalább egyszer találkoztunk az ezzel kapcsolatos kifejezésekkel, mint a test, szellem, lélek, egyensúly, harmónia. Azt gondolom, hogy életünk, életmódunk szempontjából ez egy nagyon fontos téma, hiszen ennek segítségével elérhetjük a harmonikus és kiteljesedett életet, amire mindenki vágyik. Ebben a bejegyzésben, ennek az egyensúlynak a szerepéről szeretnék pár gondolatot megosztani veletek.

be in harmony with yourself.

Test alatt értjük a fizikai testünket, minden fiziológiai funkciójával. Fontosnak tartom és már korábban is hangsúlyoztam, hogy odafigyeljünk magunkra, testünkre, a jelzésekre, hogy ismerjük magunkat, illetve törődjünk testünkkel. A testünk mi magunk vagyunk és ha megértjük, hogy mindez értünk van, értünk dolgozik, a szervezünk, az izomzatunk, a lábunk akkor tudnunk kell azt is, hogy tennünk kell azért, hogy a testünk jól működjön. Ezáltal lehetünk egészségesek. Gondolok itt a rendszeres mozgásra, sportra, egészségügyi kivizsgálásokra, egészséges étkezésre és életmódra, hogy elfogadjuk és szeressük magunkat. Hiszen ha túlhajtjuk magunkat, ha nem fordítunk elég figyelmet magunkra az többek közt az kihat a lelkünkre is és a testi tünetek mellett lelki tünetként is előbújhat.

Lélek alatt pedig az érzelmeinket és az intuíciót értjük. Érdekes dolog, hogy ha az ember megbetegszik vagy szerez valamilyen sérülést, akkor orvoshoz fordulunk, begyógyítjuk a sebet, foglalkozunk vele. De ha a lelkünknek van baja vagy őt érte valamilyen sérülés, a legtöbbször nem is törődünk vele. Pedig enélkül nem lehet harmonikus életet élni. Időnként fontos, hogy kicsit befelé forduljunk, hogy hol tartunk, kik vagyunk, mik történtek velük és igenis foglalkozzunk a lelkünket ért sérüléssel. Élete során mindenki találkozik ilyen vagy olyan jellegű dologgal, és ha ezeket nem kezeljük a helyén, nem foglalkozunk vele és a szőnyeg alá seperjük, újra vissza tér majd, másik szituációban, másik személlyel vagy épp testi formában, valamilyen betegségként. Éljük meg érzelmeinket és foglalkozzunk magunkkal, testünkkel és lelkünkkel egyaránt.

"A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt és a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal szebbnek találjuk a külvilágot is." Bagdy Emőke

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9314994918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása