purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Tippek a nyári hőségre

2019. június 26. 19:56 - purelifestyle

Tulajdonképpen legtöbben egész évben csak a nyarat várjuk, a jó időt, a napsütést, a programokat, a strandot és még bőven sorolhatnám, hogy miért. Szeretjük, imádjuk, ugyanakkor a tartós meleg (már már forróság), megviselheti az embert. Éppen ezért a nagy melegben is fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, testünkre és szervezetünkre. Ebben a bejegyzésben pedig, a nyári hőséghez szeretnék pár tippet adni!

1. A hűvös éjszaka nappal kezdődik, érdemes ugyanis napközben besötétíteni, leengedni a redőnyt, így nem melegszik fel a lakás. Estére, éjszakára pedig jól átszellőztetni had áradjon be a hűvös, friss levegő.

2. Fürödj, zuhanyozz langyos vízzel (ne hideggel), ezáltal kitágulnak a pórusaid, a tested levegőhöz jut, így könnyebben tudja leadni a hőt.

3. Kísérletek igazolják, hogy a melegben, meleg teát érdemes inni. Próbáljátok ki, tényleg beválik, legyen az zöld vagy bármilyen gyógytea. 

#goldenhour #sunset #strawbag #polene #france #travel

4. Bárhova is mész, bármit is csinálsz, mindig legyen nálad folyadék és bőségesen fogyassz is belőle, lehet ez víz, ízesített víz vagy épp frissen facsart gyümölcslé.

5. A melegben sem mindegy, hogy mit eszünk és mikor,  ezért fontos, hogy erre is odafigyeljünk. Érdemes, kerülni a nehéz és fűszeres ételeket, főleg lefekvés előtt. Próbáljunk, könnyű és friss ételeket fogyasztani, sok zöldséggel és gyümölccsel. Desszertnek pedig fagylaltot is készíthetünk!

6. A nagy melegben sokaknak az alvással is gondjuk van, erre nagyon jó megoldás lehet, ha lefekvés előtt, nem szárítjátok meg a hajatokat, hanem nedves hajjal vészelitek át az éjszakát.

7. Hűtsétek le magatokat, meleg, akarom mondani, hideg vizes palackkal. Ha van otthon ilyen palack, töltsétek fel vízzel, nappalra tegyétek a hűtőbe, így estére azzal kiválóan tudjátok hűteni az ágyat. 

8. Klíma helyett megoldás lehet, a hideg vizes borogatás a csuklóra, bokára, homlokra vagy a nyakra, illetve a langyos vízzel való többszöri arcmosás is nagyon kellemes. 

+1 próbáljunk lengébb, nem feszülős és ránk tapadós ruhákat felvenni, válasszunk szellősebb pamut vagy len anyagú ruhát, illetve, ami nagyon fontos naptejjel mindig kenjünk be magunkat, ezt nem lehet elégszer hangoztatni!

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1714913374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása