purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Miért fontos a tudatos életvitel?

2020. január 11. 19:18 - purelifestyle

Mostanában elgondolkoztam az egészséges életmódon, tudatosságon, az odafigyelésről és a szabadidőről. Vajon kellő figyelmet fordítunk ezekre a dolgokra? Érezzük ezeknek a dolgoknak egyáltalán a jelentőségét vagy, hogy mindez miért fontos és milyen hatással van az életünkre? 

Egészségesen és tudatosan étkezni azt gondolom, igenis fontos és lehet is. Sokszor tapasztalok különböző indokot vagy épp kifogást, hogy miért nem foglalkoznak mindezzel az emberek. Ezek közt az egyik leggyakoribb, hogy nem fér bele az időbe, mert a sok egyéb dolog mellett nincs rá kapacitás. A másik, úgy sem lehet mindent kiszűrni, így is úgyis minden rossz, meg ártalmas. Akkor ez ennyi? Nem is foglalkozunk vele többet? Vagy csak a könnyebb utat választjuk? Felmentem magam minden felelősség alól? Áldozati bárányként tekintünk magunkra? És ha már úgy is minden ártalmas, minek? Azt gondolom, talán nem látjuk mindennek a valódi jelentőségét és azt, hogy ezek a dolgok miért fontosak. Testünk igenis megérdemli, hogy törődjünk vele, foglalkoznunk kell vele és megfelelően karbantartani, hiszen ez adja az életünket és ha nem ápoljuk megfelelően, nem figyelünk rá oda, felütheti a fejét betegség, fájdalom vagy különböző rosszullétek. Sokszor pedig csak akkor kapunk észbe, ha már ideért a baj.

Healthy recipes for CRS Digital Marketing | SEO Tips & Digital Marketing #healthy #recipes #food #health #lifestyleYour PinsMore ideasHow to create the best salad ever and thoughts on food photography The Little Plantation Blog

Vegyük például a sportolást, mozgást. Testünk elpuhul ha nem foglalkozunk vele, gyengék leszünk és nem lesz állóképességünk. Egy elkényelmesedett világban és társadalomban élünk, ahol mindenre van gyors és könnyű megoldás, hogy még a kisujjunkat se kelljen mozdítani, ennek eredményeképpen sokszor sajnos nem is foglalkozunk kellően testünkkel. És nem, nem azt akarom mondani, hogy fussunk le minden maratont vagy minden este a kondiban izzadjunk, csak azt, hogy kis apró tettekkel, mozgással, sokat javíthatunk állóképességünkön. Akár heti egyszer-kétszer tornával, futással vagy sétával. Manapság annyiféle mozgásforma van, amit választhatunk, csak annyi a lényeg, hogy szívből és kedvből tegyük, ami jól esik, mindezt valójában magunkért. A mozgásnak számtalan jótékony hatása van szervezetünkre, testünkre, többek közt,hozzájárul az egészséges izmokhoz és ízületekhez, ezenfelül segíti a mentális jólétet és csökkenti a stresszt.

Az egészséges életmód mellett rendkívül fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk arra is, hogy megfelelő forrásból származó alapanyagokat, illetve ételeket fogyasszuk. Válasszunk mindig friss zöldséget és gyümölcsöt, keressünk fel piacokat az alapanyagok beszerzéséhez. Rendelés helyett főzzünk és együnk változatosan. Azt gondolom, nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Tisztelnünk kell testünket és a legjobbat nyújtani neki, vitaminokban gazdag étrendet érdemel. Magam is naponta legalább 11-12 órát vagyok távol otthonról, sokszor nehéz odafigyelni az említett tényezőkre, de az egészségük megőrzése a legfontosabb.

Igazából, hogy miért fontos mindez? Erre egyszerű a válasz, magunk miatt. Valójában mindezt magunkért tesszük, ezzel megbecsüljük és tiszteljük magunkat. Érdemes ezen elgondolkozni és egy kicsit odafigyelni.

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1915399206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása