purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Egészséges étkezés, vagy mégsem?

2019. november 25. 16:52 - purelifestyle

Mostanában egyre többször találkozom az egészséges étrend témájával és azzal, hogy többen inkább az édesítőszereket fogyasztják, választják, vagy egyenesen kijelentik, hogy a cukor egészségtelen vagy, hogy az ellenségünk. Úgy vettem észre, sokan egyáltalán nem fogyasztanak cukort, csak édesítőszereket használnak az élet minden területén. A cukor mellett pedig a másik népszerű trend a gluténmentes étkezés. Nagyon sok embertől hallom, hogy ők csak olyan ételeket esznek, ami cukor, illetve gluténmentes, mivel, hogy ők egészségesen táplálkoznak. Valóban így van? Az az egészséges ha ezeket nem fogyasztjuk?

Az napjainkban már köztudott dolog, hogy a túlzott cukorfogyasztás amellett, hogy hizlal, károsítja a vese szűrőrendszerét, emeli a vér inzulinszintjét, és tulajdonképpen az egész anyagcserére vonatkozó következményei vannak. Csak ez alapján pedig, a cukrot manapság hajlamosak vagyunk ellenségnek kikiáltani, de fontos leszögezni, hogy a szervezetünknek igenis szüksége van cukorra, például az izmok és az idegrendszer normál működésének fenntartásához. A cukor tehát nem ellenség, de érdemes néhány dolgot észben tartani. Mértékletes fogyasztása tehát szükséges a szervezet megfelelő működésének biztosításához. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy a megfelelő mennyiségre odafigyelve, nyugodtan fogyaszthatunk cukrot, a hangsúly, mint minden másnál itt is a mértékletességen van.

 Baking time sifting flour

A cukor mellett gluténmentes étrendet is egyre többen folytatnak, annak ellenére, hogy nem gluténérzékenyek és valójában nem is lenne rá szükségük, abban a reményben tesznek így, hogy majd egészségesek lesznek. Pedig nem megfelelő odafigyeléssel, épp az ellenkezője teljesül. Sokan azért választják a gluténmentes étrendet, mert ettől súlycsökkenést várnak, sajnos azonban ez nem jelent egyet az alacsony kalóriatartalommal, ugyanis az ilyen mentes termékekhez sokszor több zsírt vagy cukrot adnak. Valójában a gluténmentes nem jelent egyet az egészségessel, mert ezáltal sok olyan tápanyagot és vitamint kizárunk, amire szervezetünknek szüksége lenne.

Azt gondolom, hogy egészséges életmódot folytatni nem könnyű, elköteleződéssel és odafigyeléssel jár. Ugyanakkor nem szabad mindent elhinni, amit hallunk vagy olvasunk, napjainkban az egészséges életvitel trendjét éljük és úton útfélen minden ezzel foglalkozik. Ezért arra bíztatok mindenkit, hogy érdemes bővebben utána olvasni a témában, hogy hiteles és megbízható információnk legyen mielőtt bármilyen formában belekezdünk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6215323922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása