purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Felkészülés az őszre

2018. szeptember 29. 18:53 - purelifestyle

A napokban beköszöntött az őszi idő, lehűlt a levegő, esett és pillanatok alatt ideér a téli időjárás is. Az utóbbi években ugyanis az ősz nagyon hamar átment a télbe és nem volt átmenet a két évszak között, ezért érdemes felkészülni a lehűlésre, felkészíteni a szervezetünket, mert a hirtelen váltás igencsak megviseli a testünket. Ezért most ebben a bejegyzésben próbálok pár tippet adni, mit tehetünk az egészségünkért. 

Pinterest: SobolSSS

1. Igyunk gyömbéres, citromos forró zöld teát. A gyömbér ugyanis C és B vitaminban, magnéziumban gazdag, és a zöld teával együtt kiváló immunerősítő.

2. Együnk a lehető legtöbb zöldséget és gyümölcsöt. Bár ősszel kevesebb a választék azért bőven akad vitamin forrás (alma, körte, szőlő, banán, répa, uborka, cékla, sütőtök). Sőt akár indíthatod a napot egy frissítő gyümölcs vagy zöldség turmixal.

3. A zöldség és gyümölcs mellett elengedhetetlen a kellő folyadékmennyiség, legalább napi 2 liter.

4. Az őszi idő beköszöntével szervezetünk még inkább igényli a pihenést, ezért próbáljunk napi 7-8 órát aludni.

5. A kellő alvás mellett érdemes elmenni egy frissítő masszázsra, amely megnyugtatja és élénkíti is egyben a szervezetünket.

Leaves In The Wind

6. Szervezetünkre jótékony hatással van a szaunázás, a hűvös, hideg időkben pedig különösen jól tud esni egy kiadós felmelegedés.

7. Vegyünk egy kiadós lazító és forró fürdőt. Sokan vannak akik nem éppen szauna pártiak, számukra a fürdő kiváló alternatíva lehet.

8. Ősszel se feledkezzünk meg a sportról, próbáljunk napi 30 percet mozogni, nyújtani vagy sétálni.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2214271417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása