Az ősz egyik legnagyobb sztárja a sütőtök, ami nemcsak,hogy finom, de rendkívül egészséges is, ugyanis
- A és C vitaminban, illetve vas és kartotin tartalomban gazdag, kiváló antioxidáns, megfázás esetén is segítségünkre lehet,
- magas kálium tartalma miatt, méregtelenít, segít regenerálódni, vízhajtó és vérnyomáscsökkentő hatással bír,
- segíti az emésztést,
- védi a bőrt, segít a pattanások elleni küzdelemben,
- hozzájárul a szervezet védekezőképességéhez,
- egészségmegőrző és gyógyító hatással bír.
Mindamellett, hogy számos jótékony hatással bír szervezetünkre és egészségünkre, számos módon elkészíthető felhasználható a konyhában.
A legnépszerűbb levesként, illetve sütve fogyasztani, de emellett kiváló elem lehet a salátában, őszi zöldség és gyümölcs turmixban, vagy akár töltve is elkészíthető. Ugyanakkor desszertként is tökéletesen megállja a helyét, például sütőtök muffin, kuglóf vagy tortaként, de akár egy ízletes sütőtökös latte formájában is.
A lényeg, hogy a sütőtök egészséges, ezért érdemes belőle minél többet fogyasztani!