purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

Tippek kezdő életmódváltáshoz

2018. november 07. 19:44 - purelifestyle

Életmódunk minősége befolyásolja egészségünket, például, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, és bár az életmódváltás nem könnyű dolog, azt gondolom, hogy hosszú távon nagyon megéri, testünk ugyanis meghálálja a gondoskodást. Persze sokszor, még ha el is döntjük, hogy változtatunk, nem mindig tudjuk, hogyan fogjunk hozzá. Az életmódváltás fontosságáról egy korábbi bejegyzésben már írtam, így most abban próbálok útmutatást adni, hogyan kezdjünk hozzá és induljunk el ezen az úton.

1. Először is nem szabad mindent elhinni, amit hallunk vagy olvasunk, ugyanis az egészséges életvitel trendjét éljünk és úton útfélen minden ezzel foglalkozik. Ezért arra bíztatok mindenkit, hogy érdemes bővebben utána olvasni a témában, hogy hiteles és megbízható információnk legyen.

2. Mielőtt belevágunk egy életmódváltásba fontosnak tartom, hogy elmenjünk orvoshoz és kivizsgáltassuk magunkat, készítsünk egy állapot felmérést, ez alapján tudjuk szerveztünk igényeihez szabni a változtatásokat.

3. Mindig tervezzünk előre, mert így nem kell napközben vagy hét közben ezeken a dolgokon gondolkozni, hanem egy kész ütem szerint tudunk haladni.

4. Amennyiben egészségesebben szeretnénk étkezni, úgy érdemes a hetet előre megtervezni, melyik nap mit és mikor együnk és a bevásárló listát is ezekhez tudjuk igazítani. 

Dreams of Paradise. | via Tumblr #green kitchen stories,  #oatmeal -  #tasty blueberryFried eggs.

 5. Amennyiben a testmozgással kapcsolatban szeretnénk változtatni, célszerű lehet egy edzés tervet/naplót összeállítani, hogy mikor és milyen mozgásformát válasszunk, másrészt így könnyebben nyomon követhetjük fejlődésünket is.

6. Építsük be napi és heti rutinunkba. Bármilyen változtatást is alkalmazunk életmódunkon, tegyük azt szokásunkká, legyen olyan rutin, mint reggel belebújni a papucsunkba.

Szólj hozzá!
Címkék: HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4914358713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása