purelifestyle

Awareness, healthy, minimalism

A hatékony arcápolásról - mert van bőr a képünkön

2019. február 24. 11:42 - purelifestyle

Napjainkban az egyik leggyakoribb kérdés az arcápolás, a boltok polcain ezrével sorakoznak a különböző készítmények melyek szinte minden problémára megoldást kínálnak, és egy csapásra próbálják megoldani azokat. Amennyiben tudjuk is, hogy mit keresünk, akkor is nagyon nehéz megtalálni a nekünk megfelelőt, hiszen rengetek féle termék közül választhatunk, ami tulajdonképpen ugyanarra kínál egy megoldást. Szóval a választás nem egyszerű. És ha választottunk is, vagy már régóta használjuk, de igazából nem is vagyunk vele teljesen megelégedve vagy netán kipróbálnánk mást, akkor is újra szembe találjuk magunkat a boltok polcaival és feltesszük magunknak a kérdést, hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő terméket? Ebben a bejegyzésben abban próbálok segítséget adni, hogyan találjuk meg a bőrünknek megfelelő terméket és hogyan alkalmazzuk őket!

Amit én általában tapasztalni szoktam, hogy a többség, igazából nem ismeri magát, és nem ismeri a bőrét sem, nem tudja milyen "típusba" tartozik. Így én először mindenkit arra bíztatok, hogy keressen fel egy bőrgyógyászt, nem csak a szűrővizsgálatok miatt, hanem mert segíthet feltérképezni bőrünk állapotát. Ebben segíthet ha már előtte figyeled magad, a bőröd, mikor milyen, ha van probléma, hol jelentkezik, és mikor, netán mi okozza. Egyébként a neten számos bőrtípusteszt is található, ami még ha nem is ad egyértelmű választ segíthet elindulni.  Az arcunk mondhatni egészségünk tükre, hiszen mindent elárul rólunk, így ha arcunkon, valamilyen problémával küszködünk annak lehet a háttérben meghúzódó oka is, így elsőkörben ezt az okot kell megszüntetni. Hiszen ha bőrünk ismerete nélkül választunk terméket és az esetleg nem hozza a várt eredményt, könnyen a terméket tesszük felelőssé, holott ez nem biztos, hogy helytálló. Bátran kérjük szakember segítségét és véleményét bőrünk ápolása kapcsán, így hatékonyabban ápolhatjuk arcbőrünket.

Fontos tudni, hogy a bőrtípusunk egyébként nem mindig ugyanolyan, évszaknak megfelelően változhat, így nem biztos, hogy az a krém, ami nyáron tökéletes az télen is beválik. A bőrtípus egyébként nem mindenkinél egyértelmű, ezt úgy értem, hogy az arcon zóna szerint eltérő lehet, a T vonalban mondjuk zsírosabb, az orcákon száraz, vagy mondjuk nagyon száraz bőr, de pattanásos, vagy zsíros bőrön pattanásos, illetve víz vagy zsírhiányos is lehet. Ezeket is figyelembe kell venni, amikor arcápolási terméket választunk. 

A fentiek mellett érdemes azt is tudni, hogy hogyan és milyen mértékben, alkalmazzuk a termékeket. Ezt úgy értem, hogy egy száraz bőrre ne ugyanazt a rutint alkalmazzuk, mint például egy zsíros bőr esetében. A tisztítás minden esetben fontos, a hámlasztás pedig bőrtípusnak megfelelő gyakorisággal, de fontos, hogy ne radírozzuk agyon sikamlósan csúszósra a bőrünket, mert a védekezőképességének nem tesz jót illetve, a már száraz bőrt csak tovább szárítja, és a pattanásos bőrnek sem fog jót tenni, mert ettől nem fog elmúlni a pattanás csak még több lehet, pont azért mert száraz, tehát éppen csak annyi hámlasztást végezzünk amennyit a bőr állapota megkíván. Ezután pedig a táplálás és hidratálás következzen!

Ami még hasznos és fontos lehet, hogy ismerjük a termékek összetevőit, ugyanis ha tudjuk, hogy bőrünk milyen természetű érdemes utána nézni, hogy milyen hatóanyagokra van szüksége mi az ami segíti és táplálja így könnyebben eligazodhatunk, bátran keressünk olyan terméket ami azzal a hatóanyaggal rendelkezik amire szükségünk van.

Szólj hozzá!
Címkék: Nature HealtyLife

A bejegyzés trackback címe:

https://purelifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6014645927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása